ACADEMY

Nederland kent een sterke ondernemersgeest. We zijn goed in het pakken van kansen en in het vormgeven van ons professionele leven. Ook op de arbeidsmarkt zien we dit terug. Uit onderzoek van de Kamer van Koophandel blijkt dat het aantal jongeren en jongvolwassenen (18 tot 30 jaar) dat als ondernemer aan de slag gaat al jaren flink toeneemt.

Veel jonge ondernemers lopen er tegenaan dat hun theoretische -in het onderwijs opgedane- kennis niet aansluit bij de praktijk van zelfstandig ondernemen. Jongeren en jongvolwassenen die graag als entrepreneur het maximale uit zichzelf willen halen, blijken in de praktijk vaak tegen veel praktische zaken aan te lopen die hun ondernemerschap remt en kunnen zodoende hun potentie niet optimaal benutten. 

De Muys helpt jonge ondernemers op weg via kennisuitwisseling, opleiding en het opbouwen van een netwerk. Dit alles gebeurt onder begeleiding van bevlogen docenten van onder andere Nyenrode Business Universiteit, Universiteit Leiden en Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast zijn verschillende topondernemers betrokken, die hun ervaringen delen met onze deelnemers.

Jonge ondernemers kunnen deelnemen aan de Skill School (voor MBO-leerlingen in de leeftijd van 14 tot 18 jaar) en de Skill Academy (voor ondernemers met een afrgeronde HBO- of WO-opleiding, in de leeftijd van 18 tot 30 jaar). Beide concepten hebben als doel om jonge ondernemers praktische kennis en ervaring te laten opdoen en hen daarmee te ondersteunen in hun pad naar succesvol ondernemerschap.

Skill Academy

Het programma van de Skill Academy start één keer per jaar en is opgebouwd uit verschillende modules, die de belangrijkste thema’s voor jonge ondernemers behandelen. Zij kampen vaak met diversie terugkerende vragen die betrekking hebben op het starten, ontwikkelen en optimaal exploiteren van hun onderneming. Wij bieden onze deelnemers handvatten en praktische informatie, zodat zij de sleutel in handen hebben om henzelf te ontwikkelen en de potentie van hun onderneming verder te benutten.

Deze modules duren zes weken en gaan over thema’s die op dat moment belangrijk zijn voor onze doelgroep. Elke module wordt afgesloten met een borrel, waar jonge ondernemers de voor hen belangrijkste takeaways presenteren en waar vollop ruimte is om anderen te ontmoeten.

Na deelname aan het gehele traject ontvangen de deelnemers een certificaat als bewijs van deelname. Na afloop van het programma vindt een alumni business borrel plaats. Hiervoor worden alle alumni en sprekers uitgenodigd, zodat er een bruisende interesse en motivatie wordt gecreëerd door en voor de verschillende alumni uit verschillende jaren. Daarnaast zijn onze (oud-)deelnemers altijd welkom bij onze events.

Doelgroep

De organisatie zal per jaar vijftien jonge ondernemers uitnodigen om aan de modules deel te nemen. Het profiel van de deelnemers is:

  • Leeftijd 18 – 30 jaar;
  • 75% van de participanten uit Amsterdam;
  • 25% van de participanten uit regio die binding hebben met Amsterdam;
  • Eigen onderneming die maximaal drie jaar oud is;
  • Proactieve houding.

Skill School

Om jonge, talentvolle MBO-leerlingen te helpen met het ontwikkelen van hun ondernemende mindset, is de Skill School opgericht. Zij  hebben te maken met veel concurrentie op de arbeidsmarkt, terwijl er voor hen weinig programma’s bestaan om hen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Wij helpen hen bij het ontwikkelen van een ondernemende mindset en bieden hen diverse handvatten. Deze kunnen ze benutten bij het starten van hun eigen onderneming, maar ook als ze een ander pad gaan bewandelen op de arbeidsmarkt.

Wij geloven dat er onder deze grote groep jongeren in Nederland een enorm potentieel zit, maar dat de mogelijkheden die hen geboden worden om dit te benutten beperkt zijn. Bij ons werken zij aan hun zelfvertrouwen en halen zij inspiratie uit verschillende ontmoetingen met topondernemers die hen voorgingen.

 

In het programma van de Skill School gaan jongeren op bezoek bij verschillende (creatieve) ondernemingen in de regio. Zo nemen ze een kijkje in de keuken bij bedrijven uit verschillende sectoren en krijgen ze een goed inzicht in de verschillende ambachten waarin ze aan de slag kunnen. Zo helpen wij ze op weg bij de keuze voor hun eigen carrière.

Doelgroep

De doelgroep van de Skill School is jongeren in de leeftijdscategorie van 14 tot 18 jaar, die een opleiding volgen op vmbo- of mbo-niveau. Zij wonen in de regio Amsterdam en beschikken over een proactieve houding.

CONTACT US

WATER POX

Morbi risus dolor, tincidunt efficitur bibendum vitae, posuere eget neque. Mauris quis felis eget dui iaculis vestibulum. Nam felis nibh, bibendum vitae dui vel, laoreet laoreet nisi. Praesent et quam dignissim, lacinia elit eu, imperdiet urna.