Het gebouw De Muys een work of art an sich

Gevestigd in een voormalige auto showroom met een iets andere indeling dan je gewend bent van flexkantoren is De Muys een gebouw met veel creatief inzetbare ruimte. 

De Muys is een inspirerende, leuke en gezellige werkomgeving wat je ook ziet aan de buitenkant: het artwork van De Muys is gemaakt door Bart de Groot en valt direct op. “Het gebouw was verouderd en zag er toen wij er in trokken uit als vergane glorie, maar de indeling bood ook veel mogelijkheden. Het doel was om een buitenkant te creëren die mesmerizing was. Het was een bewuste keuze om abstracte artwork te maken, zodat het direct opvalt van afstand. Het gebouw ligt aan een doorgaande weg en als je er langs rijdt, springt het direct in het oog”.

 

De illustratieve voorgevel komt voort uit Bart’s visie en niet een uitgebreid vooropgezet plan: “Het artwork bestaat uit een zebrapatroon. Ik ben gewoon aan de slag gegaan, maar heb van tevoren wel goed zebrapatronen bekeken,” lacht hij. Die just do it mentaliteit was ook het uitgangspunt bij het maken van het artwork. “Het zwart-witpatroon staat ook voor het ‘gewoon aan de slag’ gaan. Binnen De Muys is het de bedoeling dat je gewoon, zonder gezeur, gaat samenwerken met elkaar. Het maken van het kunstwerk was ook een iteratief proces en iedereen kan er iets anders in zien. Het belangrijkste is wel dat je er samen uitkomt en elkaar helpt. Dit is in lijn met de visie van De Muys”.

Maar liefst 21 jonge zelfstandige ondernemers hechten waarde aan autonomie en collaboratie en maken gebruik van De Muys met hun zijn verscheiden van trade. Van creatieve ambacht tot coaching alle ondernemers hebben een collaborative mindset. De samenwerking in een inspirerende omgeving De Muys een hyve van innovatie en coöperatie waar ze ook een deel uitmaken van een netwerk. 

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN
De Muys biedt als uitgangspunt goedkope en toegankelijke werkplekken voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel en wordt ook van onze gebruikers verwacht. Verschillende ondernemers in het gebouw bieden mogelijkheden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om aan de slag te gaan. Zo kunnen mensen een Barista-opleiding volgen of aan de slag bij de Carwash om werkervaring op te doen. 

Ook leveren we een bijdrage aan de toekomst door aandacht te besteden aan duurzaamheid. Zo zijn wij aan het kijken naar mogelijkheden voor stadslandbouw op het dak van De Muys en hebben wij ambities op het vlak van bier brouwen uit voedselresten.

Voorge

 

DE OMGEVING

Gelegen in een buurt die volop in ontwikkeling is, biedt De Muys een inspirerende en gezellige werkplek voor huidige en toekomstige buurtbewoners en bezoekers. Daarnaast beschikt De Muys over een etalage waarin onze leden hun werk eventueel kunnen verkopen of tentoon kunnen stellen. Een prettige bijkomstigheid is dat dit bijdraagt aan de levendigheid van de buurt.

Copied!