Opening Education and Skills center: De Muys bruisend nu ook in opleiding 

Aan de Joan Muyskensweg werken ondernemers, jong en oud, in inspirerende ruimtes en dynamische omgeving met en voor elkaar. Een hive van creativiteit en ondernemerschap is nu ook toegankelijk voor jonge amsterdammers die zichzelf willen ontwikkelen. Op 19 september 2019 opent de Educatie en Skill Center van De Muys haar deuren voor jonge Amsterdammers tot 35 jaar die aan de slag willen met werk- en leertrajecten in de hospitality en facility.

De Muys Education en Skill Center zal vanaf de opening elk kwartaal tweetalige leertrajecten aanbieden. Deelnemers krijgen praktische vaardigheden mee in het Engels of Nederlands van gecertificeerde docenten in een dynamische omgeving. Ben, een van de duo partners achter dit initiatief, stelt: “Het stimuleren van ondernemend gedrag van jonge mensen is in lijn met onze just do it visie”. Bart vult aan: “De Muys is een hive voor jong talent, hier kunnen ze veilig en vertrouwd werken aan hun vaardigheden, en daarmee ook aan hun toekomst”. 

Barista, Facility of Hospitality opleiding met doorstroommogelijkheden 

De Muys Educatie Center biedt voor jonge mensen van 18 jaar tot met 35 jaar drie leertrajecten aan: barista, facility en hospitality. Tijdens de barista opleiding worden deelnemers meegenomen door het hele proces van de oorsprong van koffiebonen, het branden tot aan het zetten van een goede kop koffie. Inclusief een tweedaagse HACCP cursus waarin geleerd hoe je om moet gaan met voedsel en verplichte Hygiënecode voor de horeca in de praktijk moet toepassen. 

De opleiding Facility bestaat uit beroepsgerichte modules, keuzedelen, een module Begeleiding en een stageprogramma (je werkplek of een stage). Met deze opleiding ontwikkelt de deelnemer zich tot facilitair medewerker of leidinggevende. Met een focus op gebouwbeheer en hospitality en leert men het gehele proces van contracten tot uitvoering. 

Tot slot wordt in de Hospitality opleiding uitvoerig aandacht besteed aan hospitality in brede zin, communicatie, ondernemerschap en zelfontwikkeling & stages. Deze opleiding vindt 60% plaats in het praktijk en is opgezet in overleg met hotels en horecabedrijven in Amsterdam Oost en experts uit de praktijk. Hierdoor sluit het aan bij de behoefte van de branche en bij de laatste trends. 

Voorafgaand aan de opleiding vindt er een korte sollicitatiegesprek plaatst, waarin jonge mensen zonder werkervaring of geen vooropleiding hebben gehad, voorrang krijgen. Na het goed afronden van het praktijkexamen en de toetsing biedt De Muys alle afgestudeerden een werkplek aan voor drie maanden. Hierna worden zij doorverwezen naar de omliggende hotels en horecabedrijven met wie De Muys een pact heeft gesloten om jonge mensen aan te nemen. 

Programma opening

Wees welkom op 19 september waarbij we de Education en Skills Center gezamenlijk aftrappen met onze deelnemers, gecertificeerde docenten en partners. Onder het genot van de heerlijke snacks van onze partners worden de leertrajecten gepresenteerd en ambities van het centrum. 

Aanmeldingsprocedure 

Ben je zelf tussen de 18 en 35 jaar? Wil je graag beginnen aan een van de leertrajecten? En terecht bij een van de aangesloten bedrijven?  Stuur dan een email naar info@demuys.nl met jouw cv met motivatiebrief of motivatie video (1 min) met waarom jij een van de eerste 20 wil zijn. 

 

Copied!