De Muys ook voor de ambacht 

Ambacht is handwerk dat geleerd wordt om een beroep uit te oefenen. Vroeger verenigde ambachtslieden in Gilden waardoor aangesloten leden aanzien kregen en door de Gilden vertegenwoordigd werden. Door de eeuwen heen is de arbeidsmarkt drastisch veranderd. Ondanks deze ontwikkeling zijn vandaag de dag steeds ambachtslieden. De moderne ambachtslieden vervaardigen met textiel, hout of ijzerwaren en andere stoffen de mooiste en meest functionele producten. De moderne ambachtslieden zijn meubelrestauratoren tot aan industriële designers. 

Moderne ambacht ook in de Muys

De Muys biedt voor ambachtslieden betaalbare kavels en ruimten variërend van 50 tot 120m2. Hiermee wil de creatieve ondernemende hive het behoud en waardering voor ambachtsberoepen in Amsterdam stimuleren.  

Su-per 

Wil je geen afscheid nemen van jouw favoriete stoel? Zit jouw bank te lekker maar heeft het een nieuwe look nodig? Dan is Su-per de place to be. 

Deze ambachtslui voorzien jouw banken en stoelen van een nieuwe look of herstellen het naar de klassieke look. Met leer en stof kleden zij meubels op professionele wijze. 

Heavy Pedal

Staal, draad, rubber en plastic een aantal elementen die je terugvindt op een fiets. Heavy Pedal is een zwaargewicht in de fietsen industrie. De pimp my bike van Amsterdam transformeert fiets en bakfietsen tot rijdende ondernemingen. Voorbeelden van omgebouwde fietsen en bakfietsen zijn de BBQ bike, Coffee Bike en taco-bikes. 

Studio Disberg

Strak, industrieel en uitgesproken design. De architecten en interieur vormgevers ontwikkelen designs voor huizen en intern interieurs. Van klein tot groot, woningen tot aan meubels. Deze moderne ambachtslieden verwerven schoonheid in ruimte met industriële strakke lijnen als inspiratie.  

 

Oplaadkameraad

Heb je telefoon niet op kunnen laden? Toevallig in een openbare ruimte een oplaadpunt gespot? Deze zijn gemaakt door de oplaadkameraad. Met gebruik van kunstof en state of the art technologie zorgen zij voor 

dat je jouw mobiele telefoons snel en veilig onder het genot van een drankje in de horeca kan opladen. 

Memory Bags 

Dierbare herinneren letterlijk bij je willen houden? Dat kan met memory bags, het naaiatelier transformeert de jas van je moeder naar een fraaie tas. 

Werkplaats The Hall of Opportunity 

In deze hal krijgen jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de gelegenheid om een BBL opleiding in de ambacht te krijgen. Met behulp van intensieve coaching krijgen zij lessen in empowerment en ambachtelijke ondernemerschap. 

Ambachtslieden alom 

Naast de bovengenoemde bedrijven en initiatieven zijn er ook individuele ambachtslieden aan het werk met hun handen bij de Muys. Een vakman restaureert vintage meubels, kunst en kledingstukken in de grote hal. Ook is er een ambachtsman die zich bezighoudt met het voorzien van mooie designs op kleding met behulp van zeefdruk. Tot slot is er een gedreven Pimp my ride monteur die oldtimers opknapt, opnieuw bekleed, repareert en transformeert.

 

Copied!